Aplica  acum!
0753 019 000| office@models4models.ro| Cuza Voda 67, București

Meserii pentru femei - ce trebuie sa stii si cum sa gasesti cel mai potrivit job pentru tine

job, videochat

Datorita frumusetii, fragilitatii si caracterului unei femei, exista diferite ocupatii care sunt preponderent feminine si barbatii nu le-ar putea realiza din diverse motive. Fie ca nu au rabdarea necesara, competentele sau aspectul fizic potrivit, barbatii sunt diferiti de femei. Astfel, exista anumite meserii porivite pentru femei, intrucat ele au indemanarea si capacitatea de a realiza responsabilitati pe care barbatii nu reusesc sa le indeplineasca. In plus, sunt si joburi mai potrivite pentru barbati, unde acestia isi folosesc puterile fizice sau capacitatile analitice la locul de munca.

Pentru a afla care sunt acele meserii potrivite femeilor si ce trebuie sa faca o femeie pentru a obtine jobul de vis, citeste articolul de mai jos.

 

1. Cum au evoluat meseriile pentru femei de-a lungul timpului si pana in prezent

Din cele mai vechi timpuri, femeile au lucrat. Indiferent daca au fost platite sau au avut de lucru in casa, ele au avut o ocupatie constanta si au muncit pentru a obtine ce isi doresc. Desi au obtinut dreptul de munca cu un salariu deplin mult mai tarziu decat barbatii, femeile sunt la fel de capabile si iscusite pentru a creste si a avea un job bine platit.

In secoul XIX, femeile au inceput a lucra la meserii platite, insa erau remunerate cu mult mai putin decat barbatii si erau acceptate doar la cateva pozitii din fabricile de textile sau magazine de imbracaminte. In perioada primului razboi mondial, femeile erau angajate fie in munca voluntara, fie in munca platita, intrucat era o lipsa de forta de munca din cauza recrutarii barbatilor in fortele armate.

Dupa trecerea prin doua razboaie mondiale, femeile au inceput a fi mai apreciate si legislatia se imbunatateste continuu. De asemenea, au aparut metode noi de contraceptie, pentru ca femeile sa-si poata controla fertilitatea si sa-si construiasca o cariera si o viata personala armonioasa.

Prin multa munca si efort din partea femeilor, in prezent se bucura de aceleasi drepturi in munca si isi pot valorifica potentialul in meseriile dorite.

 

2. TOP 6 cele mai populare joburi pentru femei

Exista anumite meserii pe care femeile le imbratiseaza mai usor decat barbatii, datorita rabdarii, persuasiunii si frumusetii. Vezi mai jos cele mai populare si bine platite joburi pentru femei.

 

 

 • Farmacista

 

 

Mediul farmaceutic este unul complex si necesita multa atentie la detalii, empatie si rabdare, pentru a aborda corect fiecare client si problema pe care o are. Din acest motiv, femeile ocupa mai des rolul de farmacista. Ea administreaza si elibereaza medicamente pacientilor sau le ofera un sfat privind utilizare acestor medicamente.

 

 

 • Educatoare, invatatoare, profesoara

 

 

De-a lungul timpului, de educatia copiiilor s-a ocupat mama sau bunica. In prezent, cei mai multi angajati in domeniul educatiei sunt femeile. Fie la gradinita, scoala sau universitate, femeia reprezinta acea legatura a generatiei cu lumea cunoasterii. Din primii ani de gradinita, o femeie va fi langa copii, pentru a-i invata primele litere, culori si sunete.

 

 

 • Specialiste sau manageri in resurse umane

 

 

Avand o abordare linistita si rabdatoare, femeia se regaseste deseori in pozitia de recruitor. Ea este persoana-cheie ce aduce oameni in companie, le intelege nevoile si ii mentine la job.

 

 

 • Veterinara

 

 

Exista o crestere extraordinara in medicina veterinara, cu un numar mai mare de femei care doresc sa ocupe aceasta pozitie. De asemenea, a crescut si cererea de veterinari care lucreaza cu animale de companie intr-un mediu medical placut si linistit atat pentru animalut, cat si pentru parintii acestuia.

 

 

 • Contabila

 

 

Femeie au inceput a castiga teren in profesia de contabila dupa ani ‘80 ai secoului XX. De atunci, a inceput a creste numarul de femei care ocupau pozitia de contabil, pana la etapa cand a devenit o profesie populara in randul femeilor. Acest fapt se explica prin nevoia de atentie la detalii, cifre, hartii de evidenta contabila si alte aspecte importante.

 

 

 • Modela

 

 

Modeling-ul este o industrie dominata de femei, unde acestea sunt simbolul gratiei, elegantei si frumusetii. Acest domeniu face parte din putinele industrii in care barbatii sunt remunerati considerabil mai putin, iar diferentele pot fi de mai mult de 50%. Pe langa defilarile de moda si colaborarile comerciale, sunt modele care aleg un studio pentru angajari in videochat, pentru o sursa suplimentara de venit sau chiar pentru un venit de baza. 

 

3. Meserii de succes pentru femei

Succesul femeilor la locul de munca se datoreaza, in mare parte, efortului, capacitatilor si dorintei de a avea un venit stabil. In plus, meseriile dominate de femei sunt deosebite, intrucat sunt mai mult decat un job, sunt un loc unde femeia isi investeste fortele si propria energie, pentru a avea rezultate mai vizibile.

 

3.1. Ce trebuie sa stii despre meseriile de succes pentru femei

Meseriile de succes pentru femei sunt acele joburi in care femeia se simte bine, increzuta si este respectata. Daca esti in cautarea unui job, este important sa pornesti de la premisa sa poti obtine succes in domeniul in care te regasesti fizic si moral. Iata cateva detalii deapre joburile dominate de femei:

 • Increderea in sine si in propriile capacitati iti aduc succesul in meserie;
 • Este important sa inveti sa prioritizezi responsabilitatile pentru a finaliza obiectivele propuse in termenul stabilit;
 • Trebuie sa stii sa spui „Nu” si sa-ti setezi limitele, peste care nimeni nu va trece. Astfel, iti asiguri confortul emotional la job;
 • Nu exista jobul ideal, exista jobul potrivit pentru tine, deaorece ai capacitatea de a realiza task-urile propuse;
 • Pentru ca orice meserie sa devina una de succes, este necesar sa depui efort constant si treptat, iar tu vei culege roadele muncii ulterior.

 

3.2. Cum sa gasesti joburi pentru femei

Lista de joburi este intotdeauna variata si trebuie sa stii ca asa cum tu ai nevoie de un loc de munca, angajatorii au nevoie de resurse umane. Pentru a gasi jobul potrivit trebuie sa stii ce doresti sa faci si ce rol ti s-ar potrivi. Poti face teste de personalitate, discuta cu prietenii din jurul tau sau poti apela la sfatul unui psiholog. Fie ca ai inteles ca vrei sa fii specialist in resurse umane, asistenta administrativa sau model de videochat, este important sa utilizezi filtrul atunci cand esti pe un site de recrutari si anunturi.

Pe langa site-urile de anunturi cu diverse joburi, este bine sa ai un profil de LinkedIn actualizat si structurat. Prin urmare, vei putea gasi mai multe joburi, conexiuni pretioase, precum si vei fi remarcat de alti recruiteri.

Totodata, daca stii sigur compania unde vrei sa fii angajata, poti intra direct pe site-ul companiei si cauta sectiunea angajari sau anunturi de recrutare, pentru a trimite candidatura direct recruiterului. Spre exemplu, cand alegi un job cu diverse detalii fine, precum angajarea in videochat, pe site ai putea gasi parerile modelelor, ce beneficii vei avea sau vei vedea o galerie foto cu studio de videochat unde ar urma sa lucrezi. Documentarea este extrem de importanta la fiecare etapa si iti va usura procesul de cautare a meseriei ideale pentru tine.

 

3.3. Competente necesare pentru femei la job

Competentele sunt un aspect hotarator in procesul de selectie al candidatilor si trebuie sa stii cum sa-ti punctezi fiecare abilitate pe care ai obtinut-o la jobul anterior, la stagii de practica si chiar la studii. Pentru fiecare job vei avea nevoie de comptente tehnice (cunoasterea programelor tehnice specifice, limbi straine, cunostinte SEO s.a.) si de competente interpersonale (comunicare, gestionare timpului, spirit de echipa s.a.). 

Competentele necesare de care ai nevoie la majoritatea joburilor sunt cele interpersonale, numite in engleza „soft skills”. Acestea te vor ajuta sa relationezi cu viitorii colegi, sa te incadrezi usor intr-o echipa de oameni, sa te dezvolti. Este bine sa-ti dezvolti aceste comptente, pentru a obtine tot ce iti doresti si sa convingi personalul de recrutare ca esti potrivita pentru pozitia la care aplici.

4. Cum sa te pregatesti de interviu pentru a obtine jobul ideal pentru femei

Fiecare femeie simte o gama larga de emotii inainte de interviul de angajare la jobul la care viseaza sa ajunga. Aceste emotii sunt firesti si nu este necesar sa le ascunzi, ci sa le gestionezi, pentru ca sa nu te abata de la scopul de a obtine rolul ideal pentru tine.

Trebuie sa stii ca interviul in sine este o parte din toate etapele de a obtine jobul si este important sa fii pregatita si sa te documentezicu atentie despre compania la care lucrezi, persoana care te-a invitat la interviu si chiar sa vezi ce posteaza compania pe retelele sociale. In procesul de documentare, noteaza-ti valorile companiei, obiectivele si persoanele-cheie din companie.

De asemenea, este bine sa pregatesti o lista de rezultate concrete si cuantificabile pe care le-ai obtinut in experienta ta de munca. Spre exemplu, daca vrei sa obtii un rol de manger, mentioneaza ce echipe ai coordonat anterior si ce rezultate concrete a obtinut echipa, datorita sugestiilor tale. La fel de important este sa pregatesti o lista de cel putin 2-3 intrebari pe care sa le adresezi angajatorului. Daca iti apar intrebari pe parcursul interviului, nu ezita sa le adresezi, menitionand inclusiv contextul in care ti-a aparut intrebarea. Spre exemplu: „Ati mentionat ca voi beneficia de un training in videochat, unde mi se va explica ce pozitii sa am pentru a avea succes si mi-a aparut o intrebare…”. Astfel, demonstrezi ca ai ascultat cu atentie si esti interesata cu adevarat de a obtine rolul.

Dupa incheierea interviului, pentru a crea o impresie cat mai frumoasa despre tine, scrie-le un mesaj de multumire pentru timpul acordat si mentioneaza cat de mult ti-ai dori sa obtii rolul. Nu uita sa te adresezi direct persoanei cu care ai avut interviul, utilizand numele acesteia.

 

5. Avantajele si dezavantajele pe care le au femeile frumoase la job

Toate femeile au calitati frumoase si unice, care le fac deosebite in orice context. Aspectul fizic atractiv si frumos poate fi o arma utila pentru femei, insa pot fi detalii care o dezavantajeaza. Indiferent de toate impedimentele ce ar putea aparea, merita sa fii machiata, ingrijita, imbrcata frumos si armonios, pentru a avea o stare de spirit activa si pentru a transmite energia pozitiva colegilor. Iata cateva avantaje ale femeilor frumoase si pline de emotii pozitive:

 • Relationeza mai usor cu cei din jur, in special cu alti colegi de lucru;
 • Frumuseatea fizica vine din interior, ceea ce inseamna ca femeia se simte frumoasa si este increzuta in propriile aptitudini. Aceste femei au succes si sunt remarcate in echipele de oameni;
 • Obtine mai usor ce isi doreste, deoarece ea crede in fortele proprii si poate apela la ajutorul colegilor, atunci cand nu reuseste sau nu intelege ceva;
 • Este plina de energie feminina, care nu este despre imbracaminte, accesorii sau lenjerie, ci despre acele trairi interiore de impacare cu sine si incredere in propriul corp. Aceasta energie ajuta femeile sa-si gaseasaca meseria si sa faca totul din placere.

 

Pe langa avantaje, femeile frumoase si increzute in fortele proprii pot avea unele dezavantaje:

 • Pot aparea colegi invidiosi, care sa-i consume energia si sa o influneteze negativ;
 • Poate fi victima unei hartuiri sexuale. Din pacate, mai exista barbati care considera ca modul in care se imbraca femeia, le permite sa se atinga de ea sau sa fie respectuosi cu ea;
 • Datorita increderii si multiplelor relatii formate, pot aparea diverse barfe despre ea si despre modul ei de viata

 

Cu toate acestea, femeile frumoase, increzute si determinate au  o forta interioara extraordinara si sunt pregatite pentru o cariera profesionala de succes, pentru a construi o familie armonioasa si pentru a fi cu adevarat fericita in locul in care se afla.

Hai sa ne cunosti! Afla chiar acum ce te intereseaza!