Aplica  acum!
0753 019 000| office@models4models.ro| Cuza Voda 67, București

Esecul - ce trebuie sa stii pentru a avea succes chiar si atunci cand te lovesti de un esec

videochat, model videochat, succes

Ce inseamna, de fapt, esecul? De ce apare acesta chiar si atunci cand te chinui foarte tare sa obtii succesul? Care este factorul care determina aparitia esecului sau, din contra, a succesului? Cum poti influenta succesul sau esecul? Sunt unele persoane predestinate sa se bucure de succes si altele, dimpotriva, sa sufere esecuri? Cum se defineste ”a avea succes”? 

Se spune ca drumul spre reusita este pavat cu multe nereusite, insa cum ai putea sa urci pe culmile succesului cand tu te impiedici de lucruri marunte care par ca te incurca? Ce este de facut atunci cand reusita pare atat de departe? Raspunsul la toate aceste intrebari, dar si la multe altele il vei gasi in materialul urmator. 

1. Esecul. De ce apare esecul chiar si atunci cand te straduiesti sa ai succes

Ce inseamna, de fapt, esecul? Acesta este definit ca absenta sau lipsa succesului, adica in loc sa te bucuri de realizari (profesionale sau personale), lucrurile decurg in directia opusa, negativa. Insa, aceasta este o definitie destul de generala, succesul sau esecul fiind diferite in functie de fiecare persoana, de pregatirea acestia, de idealurile sau visurile persoanei respective. Atat reusita, cat si nereusita au legatura cu numerosi alti factori si nu pot avea o definitie clara, mai ales atunci cand succesul cuiva poate insemna esecul altcuiva si invers. 

Definirea acestora ar trebui sa fie mult mai… personala. De exemplu, unele persoane vor defini succesul dupa cel al unei alte persoane, al unei prietene bune, al sefului sau chiar al unei vedete pe care o urmareste pe retelele de socializare, pe cand alte persoane se vor rezuma la propriile trairi si experiente.

De ce este gresit conceptul de a defini succesul dupa al unei alte persoane? In primul rand, fiecare fiinta este unica, fiecare are calitati, afinitati, hobby-uri, talente, toate acestea formand un intreg, o persoana unica, care nu are nicio legatura cu o alta. 

Asadar, daca fiecare persoana reprezinta un tot unitar unic, de ce nu poate fi succesul sau esecul ”personalizat”? De ce trebuie sa te ”uiti in curtea vecinului” pentru a vedea ce poate face ca mai apoi sa te compari cu acesta? Nimic mai daunator pentru stima de sine si chiar si pentru succesele viitoare. 

Insa de ce esuezi chiar si atunci cand muncesti din greu pentru a atinge culmile succesului? De ce reusitele nu sunt direct proportionale cu nivelul de efort depus, cu rabdarea, timpul si munca efectuata? Daca totul ar fi atat de simplu, nimeni nu ar mai suferi dezamagiri, toata lumea ar fi pe culmile succesului si, teoretic, nu ar mai exista esec. 

Insa, lucrurile sunt mult mai complicate, cel putin in practica. Exista numerosi factori care pot influenta (atat negativ, cat si pozitiv) succesul (profesional) al unei persoane, si nu intotdeauna este vorba de cat de mult munceste o persoana. Din pacate, atunci cand ne referim strict la esecul profesional, pot interveni si persoane aflate in functii superioare, care pot fi nemultumiti de munca pe care o depui si ”iti pun piedica” in drumul catre succes. 

2. Ce inseamna esec. Cum iti revii dupa asa ceva

Potrivit definitiei generale din dictionar, esecul inseamna lipsa succesului. Insa, Atunci cand te lovesti de el, apare o stare de anxietate, ba chiar, in unele cazuri mai grave, poate aparea si depresia. Asadar, ce e de facut atunci cand ai avut un esec pentru a reusi sa treci peste o asemenea perioada mai dificila?

Esecul profesional poate afecta pe oricine, insa, din pacate, inca traim intr-o lume a barbatilor. Statistic vorbind, esecul in viata profesionala apare mai des la femei decat la barbati, mai ales ca numerosi angajatori inca sunt reticenti sa ofere un post de conducere unei femei. Mai mult decat atat, este stiut faptul ca barbatii pot avea salarii mai mari, chiar daca ocupa acelasi post ca si o femeie.

Cum poti sa iti revii dupa un esec?

In primul rand, atunci cand te lovesti de un esec profesional, este important sa stii ca probabil nu va fi singurul din viata ta, dar si ca nu este un capat de lume atunci cand lucrurile nu merg tocmai bine in viata ta. Chiar daca ai muncit foarte mult pentru a atinge un anumit obiectiv iar acum acest lucru nu s-a intamplat, incearca sa nu iti pierzi cumpatul si speranta! Totul va fi bine, chiar daca acest bine nu este tocmai in momentul prezent. Nu dispera, lucrurile vor fi bune si pentru tine, doar ca probabil, nu aceasta este momentul potrivit pentru tine. 

Iata ce poti face pentru ca un esec sa nu para un capat de lume

  1. Daca ai cum sa faci asta, ia-ti o pauza, un concediu, cateva zile libere si pleaca departe de toata agitatia de la locul de munca. Nu te complica cu locuri extrem de scumpe sau foarte fancy, ia doar cateva schimburi de haine intr-o geanta, urca-te in masina sau in tren si fugi intr-un loc frumos, cu o priveliste superba, care te va scoate din stresul cotidian imediat. Vei vedea ca o cafea delicioasa bauta in timp ce respiri aer curat, departe de orice inseamna job va fi un adevarat medicament pentru minte si suflet. 

 

  1. Schimba intreaba cariera/jobul! Daca ai ajuns intr-un moment in care consideri ca locul tau de munca actual nu te mai defineste, nu iti indeplineste nevoile (sufletesti si financiare) este momentul sa renunti in favoarea altuia mai bun, care iti va aduce satisfactii. Te-ai gandit vreodata sa lucrezi intr-un studio de videochat? Desi este, cu siguranta, o adevarata provocare, un astfel de job iti va aduce, cu siguranta, numeroase satisfactii si avantaje financiare. Mai mult decat atat, daca vei deveni model de videochat vei avea, intr-un timp relativ scurt, venituri fabuloase, cu ajutorul carora vei putea sa iti indeplinesti visele, sa te bucuri de viata la care ai visat vreme indelungata. Nimeni si nimic nu te va mai opri in cazul in care vei alege acest job plin de provocari si necunoscut sa iti cumperi casa pe care ti-o doresti, masina la care ai visat, desi stiai ca veniturile tale nu erau tocmai cele mai potrivite pentru a putea sa o achizitionezi, sa calatoresti catre destinatii exotice, sa vezi lumea, exact asa cum sperai ca se va intampla intr-o zi. 

Chiar daca nu ai cum sa iti schimbi jobul chiar in acest moment, dar iti doresti sa stii mai multe despre meseria de model de videochat, poti cere parerile modelelor cu experienta, care te vor indruma, cu siguranta, pe drumul cel mai bun si iti vor raspunde cu sinceritate si lux de amanunte chiar si la cele mai incomode intrebari. 

  1. Prietenii si familia pot fi sprijinul tau! Dupa un esec profesional, este extrem de important sa ai oamenii dragi alaturi de tine, in acest fel vei reusi sa treci mai usor peste frustrarile si sentimentele de furie acumulate. Iesi cu prietenele tale la o cafea intr-o cafenea superba, du-te la un film cu sora sau cu mama ta, gateste ceva bun pentru cina alaturi de iubitul tau, incearca sa faci toate lucrurile care iti fac placere, alaturi de oamenii pe care ii iubesti si vei vedea ca stresul de la serviciu va disparea ca prin farmec, mai ales atunci cand stii ca ai pe cine te baza in momentele mai dificile ale vietii tale! 

Esecul in viata personala. Cum il gestionezi?

Desi pare aproape incredibil, de cele mai multe ori, esecul in viata, in viata personala, pare mai greu de gestionat decat cel in viata profesionala. Daca pentru insuccesul de la locul de munca exista remedii rapide care te opt ajuta sa treci cu bine peste furie si sentimenele de frustrare, atunci cand vine vorba de viata ta, de sufletul tau, lucrurile se pot complica putin, insa nimic nu este imposibil! 

Chiar daca o despartire, de exemplu, de omul cu care credeai ca te vei juca pe veranda casei cu nepotii, nu este cel mai simplu lucru din lumea aceasta, trebui sa stii ca totul va trece pana la urma. Insa, va trebui sa nu iti fie teama sa suferi, sa plangi, sa tii ”doliu”, pentru ca doar asa te vei vindeca, in cele din urma, si iti vei putea continua viata, catre alte noi experiente. 

Psihologii recomanda ca atunci cand suferi o despartire, sa iti dai timp, in primul rand. Chiar daca persoana de care te-ai despartit nu a murit, creierul o percepe exact in acelasi mod, deoarece pentru tine omul acela ”a murit”. Asadar, permite-ti sa suferi, sa tipi (de preferat acasa, unde nu te aude nimeni), sa plangi, sa mananci inghetata sau ciocolata la trei dimineata, sa stai cateva zile in pat si sa te uiti la filme siropoase alaturi de o cutie de servetele, permite-ti sa iti fie rau pentru ca mai apoi sa iti fie bine.

Daca vei nega suferinta, daca te vei arunca intr-o alta relatie rapid, exista sanse foarte mari sa ajungi la o noua despartire, la o noua suferinta. Asadar, da-ti timp, bandajeaza-ti sufletul, plangi, ca mai apoi sa zambesti, sa renasti din cenusa, exact ca pasarea Phoenix. 

3. Esec profesional. Cum devii un adevarat profesionist

Esecul profesional este una dintre cele mai mari frustrari pe care le poti avea atunci cand ai un job, mai ales daca este vorba de unul care iti si place si te duci la serviciu incantata. Insa, fara esec nu exista succes, cel putin in viata profesionala. 

Ceea ce trebuie sa stii, insa, este ca si atunci cand gresesti sau cand nu ai succesul la care ai visat, toate experientele negative te pot ajuta sa devii un adevarat profesionist, stapan si sigur pe ceea ce face. 


Ce ar trebui sa faci pentru a deveni un adevarat profesionist, chiar si atunci cand esuezi?

In primul rand, mai ales daca iti place ceea ce faci, nu trebuie sa renunti la primul esec, ci sa continui ”lupta” cu tine insati, sa incerci sa te autoperfectionezi in fiecare zi, sa incerci sa fii cea mai buna varianta a ta.

Incearca sa asculti mai mult decat sa vorbesti! Atunci cand asculti (colegi, sefi, chiar si subalterni), ai cate ceva de invatat din ceea ce iti spun oamenii cu care lucrezi. In plus, vorbind mai putin nu risti sa spun lucruri nelalocul lor, care ar putea deranja oameni mai sensibili.  

A gresi e omeneste, insa dupa orice greseala pe care o faci, analizeaza ceea ce s-a intamplat, studiaza mai mult, invata din aceasta problema si nu o mai repeta niciodata!  

4. Cum poti transforma esecurile in succes. Ce inveti din esec

Desi, la prima vedere pare aproape imposibil, esecul poate fi transformat in succes profesional! Insa, trebuie sa tii cont de cateva ”reguli” si sa le pui in practica.

Iata ce poti face pentru a te bucura de succes, chiar si dupa un dezastru! 

  • Nu dispera si nu intra in panica! Chiar daca iti doreai foarte mult o promovare sau ai gresit ceva si seful tau te-a mustrat serios, nu este momentul sa iti plangi de mila! Ia-ti un moment, aduna-te si apoi incearca sa vezi unde ai gresit. Studiaza ce ai facut, invata ceea ce trebuia sa stii deja si ai grija ca data viitoare sa faci mult mai bine!
  • Invata mult! Chiar daca nu a iesit din prima totul perfect, cu cat vei invata si vei acumula mai multe cunostinte, cu atat vei deveni mai buna la jobul tau. 
  •  Bucura-te de locul tau de munca! Indiferent de profesia sau jobul tau (make-up artist, hair stylist, asistent manager, etc), iubeste ceea ce faci si succesul nu va intarzia sa apara! In plus, daca iti iubesti locul de munca, nici nu ti va parea ca lucrezi, ceea ce inseamna ca te vei bucura mai mult de viata! 

 

Daca si tu ai avut parte de esecuri, trebuie sa stii ca dupa zile mai putin bune, vin si cele frumoase, exact ca cerul in timpul unei furtuni, negru si infiorator, care apoi, atunci cand soarele apare, pare mult mai stralucitor si mai albastru ca niciodata. Invata mai mult, mergi inainte, si succesul, cu siguranta, nu se va mai lasa asteptat multa vreme.

Hai sa ne cunosti! Afla chiar acum ce te intereseaza!