Aplica  acum!
0753 019 000| office@models4models.ro| Cuza Voda 67, București

Cum scapi de inhibiții și timiditate în sesiunile de videochat?

model videochat cum scapi de inhibitii si timiditate

Nu avem nici timp și nici spațiu pentru a aborda pe îndelete un subiect atât de complex precum timiditatea și inhibițiile, dar este absolut cert că orice persoană se confruntă cu aceste probleme pe parcursul vieții. Cauzele cele mai comune se trag din copilărie, atunci când suferim anumite traume, care tind să ne marcheze pe viață.

Indiferent care sunt cauzele timidității și ale inhibițiilor, în anumite situații aceste atitudini pot fi benefice, dar în majoritatea cazurilor un grad extrem de timiditate și inhibiții poate cauza probleme. Cu atât mai mult dacă lucrezi în industria videochatului. 

Sfatul nostru general este să apelezi la ajutor de specialitate, dacă aceste probleme îți afectează calitatea vieții. Între timp, noi îți putem oferi câteva sfaturi, care să te ajute să gestionezi timiditatea și inhibițiile în activitatea de videochat. 

Înțelege de ce ești timidă/ai inhibiții 

Primul pas pentru a funcționa normal atât ca adult, cât și ca angajată într-un studio de videochat, este să începi să te cunoști pe tine. Desigur, acesta este un proces de durată, dar poți face primul pas atunci când începi activitatea de model de videochat. 

Deoarece am fost și noi în locul tău și evident cunoaștem emoțiile și grijile pe care ți le poți face pe parcursul ședințelor de videochat, ne-am hotărât ca unul dintre beneficiile oferite de studioul Models4Models, să fie și prezența unui psiholog la studio. Astfel, poți începe să înțelegi originile timidității și ale inhibițiilor și astfel să le combați. 

Înțelege mai bine ce presupune activitatea de model 

De cele mai multe ori persoanele timide sunt și nesigure. Această nesiguranță este absolut normală, mai ales când ești pusă într-o situație nouă. De aceea, înainte de a începe sesiunile live, ți se va explica cum să faci videochat, ce presupune această meserie, la ce se așteaptă utilizatorii de la tine și cum te ajută suportul trainerilor

Probabil îți faci griji de cum vei arăta și ce vei spune? Ne vom ocupa noi pe îndelete de aspectul tău, prin sesiuni gratuite de hair styling și machiaj, pentru a-ți scoate în evidență atuurile, iar trainerii noștri te vor învăța despre ce să vorbești în videochat. Tot ce trebuie tu să faci, este să te asiguri că urmezi cele 4 sfaturi de videochat de la trainerii Models4Models. 

Alege ce ți se potrivește la început 

Activitatea de model de videochat nu este o cursă, pe care să o câștigi în cel mai scurt timp. Dimpotrivă, activitatea de videochat se aseamănă mai mult cu un maraton de anduranță, în care contează rezistența pe termen lung. Astfel, e perfect normal să începi cu videochatul non-adult, dacă nu ești încă pregătită pentru varianta ceva mai serioasă. Astfel, poți face primii pași în această lume și poți scăpa de inhibiții treptat și în ritmul propriu. Află toate diferențele dintre cele două ramuri ale videochatului. 

Sfaturi ceva mai concrete

E adevărat, partea teoretică sună foarte bine, dar cel mai probabil ai ajuns la acest articol și în căutarea unor soluții practice, pe termen scurt. Iată ce poți face de acum pentru a-ți învinge timiditatea și a scăpa de inhibiții: 

  • Scapă de gândirea negativă și autocritică și fii realistă în ceea ce te privește;
  • Află care sunt atuurile și punctele tale forte și profită de ele;
  • Învață să faci abstracție de părerile celorlalți;
  • Zâmbește mereu și fă complimente altora;
  • Învață să te placi și fii cea mai bună prietenă a ta;
  • Dacă timiditatea are o origine fizică, lucrează la aspectul tău. Dacă asta presupune și operații estetice, suntem dispuși să te susținem financiar;
  • Exersează-ți abilitățile de comunicare.

Cea mai importantă lecție, pe care am învățat-o în cariera de model de videochat, este că ai nevoie și de o motivație destul de puternică, pentru a scăpa de timiditate și inhibiții. 

Află care sunt câștigurile din videochat și răspunde-ți la următoarea întrebare: Cât te costă de fapt să rămâi în zona de confort?

Hai sa ne cunosti! Afla chiar acum ce te intereseaza!