Aplica  acum!
0753 019 000| office@models4models.ro| Cuza Voda 67, București

Videochat de acasă vs. Studio: Avantaje și dezavantaje

videochat la studio avantaje

Așadar te-ai decis că în sfârșit vrei să-ți iei confortul financiar în propriile mâini. Felicitări! Mai ai doar un hop de trecut. În momentul în care te-ai decis că vrei să fii model de videochat, apare următoarea întrebare: Vreau să fac videochat de acasă sau în cadrul unui studio profesionist? Noi suntem aici ca să-ți prezentăm avantajele și dezavantajele fiecărei opțiuni și ne dorim să te ajutăm să iei cea mai bună alegere pentru tine. Află în cele ce urmează cum să faci videochat de acasă și de ce este această opțiune diferită de ce se întâmplă în cazul unui studio profesionist.  

Videochat de acasă 

Să faci videochat de acasă poate suna ideal. Ești propria ta șefa și muncești exact cum și cât vrei. Dar aparențele pot fi înșelătoare. 

 

Avantaje  

 • Ai exact programul de lucru pe care ți-l dorești. Te trezești când vrei, te apuci de muncă atunci când ai chef, și poți încheia ziua de muncă exact atunci când îți dorești. Dacă vrei să faci o plimbare în parc de două sau trei ore fix în mijlocul programului, poți face și acest lucru. Ești propria ta șefă și nu dai socoteală nimănui. Îți poți lua concediu absolut când îți dorești. În plus, nu trebuie să te deplasezi nicăieri, poți munci din confortul propriei locuințe.  
 • Nu împarți banii cu nimeni. Acesta este unul dintre motivele cel mai des invocate de modelele care aleg să facă videochat de acasă. Vei păstra 100% din încasări, bani pe care îi vei gestiona cum vrei. Nu trebuie să te gândești că studioul îți va lua un procent din încasări.

 

Dezavantaje  

 • Nu ai un program de lucru stabil. Ideea că poți intra online exact când vrei tu, e posibil să îți afecteze consecvența. În videochat este extrem de important să investești timp. Fără un program stabil, de preferat cel de opt ore cu pauze, mai mult ca sigur încasările tale vor avea de suferit. Mai ales că nu vei știi care sunt orele perfecte pentru a intra online
 • Nu socializezi. În acest job este extrem de important să păstrezi contactul cu oamenii pentru a te destinde, pentru a te relaxa în pauze, poate chiar și de a primi câteva ponturi. Când ești acasă nu vei interacționa cu multă  lume pe parcursul zilei, nicidecum cu persoane care fac același lucru.
 • Nu ai un mediu propice. Să recunoaștem, un background eficient face cel puțin jumătatAe din treabă. Este puțin probabil să ai deja o cameră destinată activității de videochat. Atmosfera, lumina, decorațiile sunt o parte extrem de importantă în povestea pe care o împarți cu interlocutorul.  Vei investi o grămadă de bani în amenajarea unei camere și nu vei avea parte de sfaturile unor experți în design.
 • Nu ai intimitate. Dacă stai cu cineva, lucrul de acasă se poate dovedi destul de dificil, mai ales dacă lucrezi într-o cameră de trecere sau persoanele din apartament fac zgomot sau te întrerup. Și dacă stai singură e posibil să fii deranjată de vecini. 
 • Nu ai aparatura necesară. Vei avea nevoie cel puțin de o cameră web HD, un monitor, un calculator/laptop și o conexiune foarte rapidă și stabilă la internet. Toate acestea costă bani și probabil nu le ai deja. Știi cum să le alegi? Și ce te faci dacă ceva se defectează? Nu vei beneficia de ajutor tehnic de specialitate la tine acasă.
 • Nu beneficiezi de experiența, sfaturile , îndrumarea și trainingul specializat pe care le poți obține într-un studio de videochat profesionist. Echipa noastră este alcătuită exclusiv din foste modele care știu exact ce ai nevoie. Au fost în locul tău! Vei avea nevoie de sfaturi, mai ales dacă ești model începător în videochat. Stând acasă vei învăța mai greu și vei face o mulțime de greșeli care te vor costa timp și bani. 
 • Nu vei beneficia de machiaj și hair styling profesioniste. Sigur, poate că ești pasionată de subiect, ai urmărit câteva filmulețe pe youtube și crezi că te pricepi mai bine decât profesioniștii. E posibil, dar toate astea costă! De asemenea, nu vei beneficia de profile create profesionist și ședințe foto profesionale. Știi deja cum să ai cele mai bune ședințe foto
 • Trebui să depui niște efort pentru un cadru perfect legal. Dacă vei face videochat de acasă, nu vei beneficia de un contract. O să trebuiască să-ți faci un PFA, să-ți declari veniturile, să-ți faci singură contabilitatea și să plătești impozite. De asemenea, nu vei beneficia de asigurare medicală, pensie, consiliere financiară și multe altele. 

 

Videochat la studio  

Nu vei lucra pentru tine în mod direct, dar toată activitatea va avea loc într-un cadru profesional fără riscuri incluse. 

 

Avantaje 

 • Echipă formată din foste modele, gata oricând să te ajute cu orice fel de informații ai nevoie. Primești de asemenea consiliere financiară, profesională și psihologică. Training-urile personalizate și cursurile de limbă engleză sunt la ordinea zilei atât cât ai nevoie și te vor ajuta să eviți cele mai comune riscuri, capcane și greșeli în activitatea de videochat
 • Camere special amenajate cu decor selectat de designeri de interior. Există personal specializat care se ocupă de curățenie și întreținere. De asemenea, nu vei fi deranjată sau întreruptă de nimeni. 
 • Beneficiezi de aparatură performantă și asistență tehnică de specialitate oricând ai nevoie. Ca să nu mai vorbim de conexiune la internet care nu te lasă la greu. 
 • Machiajul, hairstyling-ul profesionist, ședințele foto și sfaturile experților care te vor ajuta să te pui în cea mai bună lumină disponibilă sunt toate parte din experiența într-un studio profesionist. Vei beneficia de ajutor financiar dacă decizi să-ți faci operații estetice. 
 • Vei lucra într-un cadru perfect legal unde confidențialitatea este asigurată. Vei avea contract legat, impozitele plătite, actele în perfectă ordine pentru asigurări de sănătate sau pensie. Nu te ocupi de contabilitate, nu lucrezi la negru, trebuie doar să încasezi banii.

 

Dezavantaje 

 • Vei lucra în ture de opt ore, dar le poți ajusta după cum ai tu nevoie, în funcție de programul tău. Dacă ești studentă sau ai alte activități, poți opta pentru ture de noapte sau de seara dar, conform contractului, trebuie să îndeplinești norma de muncă agreată prin lege. 
 • Trebuie să te deplasezi la sediu. Din fericire al nostru este poziționat central!
 • Vei împărți câștigurile cu studioul. Totuși, statistic câștigurile din videochat sunt mult mai mari în cadrul unui studio. Este probabil să rămâi cu mult mai mulți bani în mână la finalul lunii, după ce ai împărțit banii cu studioul, decât dacă ai încasa singură toată suma.


Sperăm că am făcut puțină lumină asupra acestui subiect și poți lua acum o decizie în cunoștință de cauză. Noi preferăm lucrul în cadrul unui studio de videochat în detrimentul videochatului de acasă. În funcție de alegerea ta, și tu poți avea o poveste de succes.

Hai sa ne cunosti! Afla chiar acum ce te intereseaza!