Aplica  acum!
0753 019 000| office@models4models.ro| Cuza Voda 67, București

Tonalitatea vocii, dictia si modul de comunicare in videochat: tehnici esentiale pentru a comunica eficient

tonalitatea vocii, dictia, comunicare, videochat

Tonalitatea vocii, dictia si modul in care comunici sunt esentiale atat in job-ul la un studio de videochat, cat si in alte aspecte ale vietii profesionale sau cotidiene. Felul in care te exprimi, tonul vocii si tehnicile de comunicare te pot ajuta sa obtii ceea ce iti doresti de la interlocutorii tai, dar si sa te faci placuta intr-un fel unic. Se spune ca abilitatea de a comunica eficient este una dintre cele mai pretioase in secolul 21, secol in care avem la dispozitie aproape orice este necesar pentru un trai confortabil. Fie ca esti interesata de anagajari in videochat, esti deja model si vrei sa iti cresti performantele sau pur si simplu vrei sa stii mai multe despre cum poti comunica impecabil, am pregatit pentru tine cateva informatii care sa te ajute:

 

 

1. Tonalitatea vocii in comunicare: ASA DA si ASA NU

Tonalitatea vocii in comunicare: ASA DA si ASA NU

Tonalitatea vocii in comunicare este esentiala in meseria de model de videochat si nu numai. Ea iti poate aduce beneficii atat la job, atunci cand interactionezi cu membrii, cat si in alte aspecte ale vietii profesionale, spre exemplu atunci cand iti doresti sa iti deschizi propria afacere. De asemenea, tonul vocii si tehnicile de comunicare eficienta iti pot fi de folos si in relatiile personale, fie de prietenie, fie cu familia sau partenerul de viata, pentru a gestiona mai usor conflictele si neintelegerile. Iata cateva exemple de ASA DA si ASA NU atunci cand vine vorba de tonul vocii:

 

ASA DA: Pastreaza intotdeauna o tonalitate calma si linistita. Un ton linistit si calm este intotdeauna atractiv, convingator si placut. In videochat, un astfel de ton al vocii le va arata membrilor ca esti o persoana asumata, care acorda atentie la cuvintele pe care le rosteste. In plus, un astfel de ton nu deranjeaza auditiv, precum o face un ton agresiv sau prea ridicat.

ASA NU: Evita un ton al vocii agresiv sau prea ridicat. Tipetele nu sunt pe placul nimanui, chiar daca ele nu au in spate intentii rele sau crearea unui conflict. De aceea, trebuie sa eviti intotdeauna un ton ridicat sau agresiv pentru a putea comunica eficient atat cu membrii, cat si cu persoanele din jurul tau.

ASA DA: Pastreaza-ti un ton al vocii natural. Tonul vocii tale nu trebuie sa sune ca cel al actritelor sau a celor din reclame. Un ton al vocii natural, echilibrat, nefortat este intotdeauna de preferat unui ton fals, care este exersat si care se estompeaza dupa cateva ore de conversatie. 

ASA NU: Nu folosi un ton prea copilaresc sau prea serios. Un ton al vocii mereu copilaresc poate fi deranjant, chiar daca in mod normal acesta isi are locul in anumite contexte, spre exemplu cu membrii carora le face placere. De asemenea, un ton prea serios iti poate contura o imagine scortoasa. De aceea, este o idee buna sa nu cazi in niciuna dintre cele doua extreme atunci cand vine vorba de tonalitatea vocii.

 

2. Tonul vocii in comunicare: dictia si alte tehnici esentiale pentru a comunica eficient

 

Pe langa tonul vocii, iata ce aspecte legate de vorbire si comunicare te mai pot ajuta in meseria de model si in cariera:

 

  • Dictia. Dictia cuprinde intreaga arta de a vorbi corect si clar. Ea cuprinde elemente de pronuntie, tonalitate, respiratie, volum si nu numai. O dictie impecabila te va ajuta in orice fel de imprejurari, fie ca este vorba de job-ul de model, de aspecte din viata profesionala sau din viata de zi cu zi. Iti poti imbunatati dictia facand exercitii de vorbire zilnice. Le poti gasi online, in tutoriale pe YouTube sau la un simplu search pe Google.
  • Pauzele in vorbire. Pauzele in vorbire sunt esentiale atunci cand porti o conversatie, asa ca nu sari peste el. Fa o mica pauza de fiecare data cand inchei o fraza sau un set de fraze ce au legatura intre ele.
  • Ascultarea activa. Sa-i asculti pe cei cu care comunici este esential pentru o comunicare eficienta. Asculta cu adevarat ceea ce iti spun interlocutorii tai si arata-le ca faci asta oferind raspunsuri potrivite si punand intrebari care demonstreaza ca te intereseaza ce au de spus.

 

Tonalitatea vocii este importanta atat in meseria de model, cat si toate celelalte aspecte ale vietii de zi cu zi. Pastreaza intotdeauna un ton al vocii calm, exerseaza-ti dictia ori de cate ori ai ocazia si evita sa adopti o tonalitate falsa, care nu se potriveste personalitatii tale.

Hai sa ne cunosti! Afla chiar acum ce te intereseaza!