Aplica  acum!
0753 019 000| office@models4models.ro| Cuza Voda 67, București

Situație de criză: cum gestionezi o zi mai puțin bună la videochat

model videochat cum gestionezi o zi mai putin buna

Toată lumea poate avea parte de zile mai puțin bune de muncă, indiferent de domeniu. La videochat, zilele în care nu-ți ies toate bine se pot transforma chiar în perioade mai lungi, iar acest lucru este absolut normal. Diferența între modelele de videochat care au succes și cele care renunță la primul obstacol este mentalitatea lor. Dacă știi ce înseamnă videochat, automat știi că vei avea parte și de greutăți. Noi te vom învăța atât cum să le abordezi, cât și cum să le depășești și chiar cum să le previi. 

Exemple de zile mai puțin bune la videochat

Teama cea mai mare a modelelor de videochat începătoare este că vor avea și zile cu încasări scăzute sau chiar inexistente. E adevărat, după câteva luni în care salariul ți-a fost garantat, să-ți dai seama că nu mai poți produce aceleași sume pe cont propriu, poate fi puțin de speriat. Din fericire, cu atitudinea potrivită, această situație, dar și restul situațiilor de mai jos pot fi îndreptate: 

 

Fiecare dintre aceste probleme, separat sau combinate te pot demoraliza, mai ales dacă n-ai învățat încă ce trebuie să faci pentru a le gestiona. 

Strategii de gestionare a unei zile mai puțin productive  

Poate că te confrunți doar cu una dintre situațiile de mai sus sau poate cu toate la un loc și deja îți scade încrederea în sine sau te gândești că nu vei scăpa niciodată de inhibiții și timiditate. Din fericire, am fost și noi în locul tău, și știm exact de ce sfaturi ai nevoie. Iată cum poți gestiona o zi mai puțin bună:  

  • Acceptă că există perioade mai puțin productive. Trebuie să înțelegi că nu poți da 100% în fiecare zi. Uneori „destul de bine” va fi suficient. Obsesia de a da 100% în fiecare zi te va obosi peste măsură și va face ca orice carieră pe care o încerci să se oprească înainte de vreme. Ai putea discuta cu un psiholog despre probleme tale, acesta fiind unul dintre beneficiile M4M;
  • Fă o schimbare. Atunci când o zi nu merge exact așa cum te-ai așteptat, cea mai bună strategie va fi să schimbi ceva. Ziua următoare încearcă un look nou. De exemplu o nouă coafură, o nouă culoare a părului sau un nou machiaj;
  • Înțelege că nu este mereu vina ta. Uneori pur și simplu nu dai peste oamenii potriviți în mediul online. Sau pur și simplu este o perioadă mai proastă, în funcție de sezon. Sau poate ești un model începător care încă nu și-a descoperit nișa sau nu știe încă ce trebuie să facă pentru a se pune în valoare. Indiferent de situație, ai răbdare cu tine și nu pune mai multă presiune;
  • Păstrează o atitudine pozitivă și înțelege că nu toate zilele de muncă sunt identice. Vezi ce ai putea îmbunătăți la show-ul tău și ia această zi ca pe o oportunitate de dezvoltare, nu ca pe un dezastru;
  • Fă-ți o plăcere. Uneori meriți să te recompensezi că ai trecut cu brio și peste zilele proaste, deci întreprinde o activitate care-ți permite să te deconectezi sau care-ți aduce plăcere. Fă mișcare, ieși în oraș cu prietenele, vezi filmul preferat. Știi tu ce-ți place cel mai mult! 

Cum te poți pregăti pentru zilele mai puțin bune? 

Prevenția este de multe ori chiar mai importantă decât gestionare unei zile proaste, așadar există cel puțin două strategii pe care le poți folosi pentru a te asigura că o situație de criză nu te va afecta la fel de tare de fiecare dată. 

În primul rând, setează-ți un obiectiv! Să treci peste o zi grea va fi mult mai la îndemână atunci când știi de ce și pentru ce lucrezi. Perspectiva mai largă îți va permite să vezi aceste incident ca pe un mic ocoliș pe traseul tău, nu ca pe un obstacol de netrecut. 

În al doilea rând, pregătește-te financiar și emoțional. Dacă economisești bani în perioadele bune, o zi sau chiar o săptămână în care nu ai dat randament nu vor mai părea atât de amenințătoare. În ceea ce privește partea psihică și emoțională, îți va face extrem de bine să te gândești că acesta nu este primul hop din existența ta și că ai depășit toate obstacolele pe care viața ți le-a pus în cale. De ce ar fi acesta diferit? 

În ziua imediat următoare încearcă pe cât posibil să începi orice conversație într-o notă pozitivă, să nu lași să se instaleze monotonia, să fii tu însăți și să empatizezi mai mult. Totul va fi bine, îți garantăm noi!

Hai sa ne cunosti! Afla chiar acum ce te intereseaza!