Aplica  acum!
0753 019 000| office@models4models.ro| Cuza Voda 67, București

Semnale corporale pe care orice model de videochat trebuie să știe să le transmită

model videochat

Videochatul este unul dintre domeniile în care limbajul corporal conteaza cel mai mult. Deoarece interacțiunea se desfășoară în fața camerei, orice gest, orice atitudine și orice mișcare vor fi ușor de analizat. Dincolo de felul în care vorbești și arăți, atitudinea și felul tău de a fi vor fi transmise prin mesaje nonverbale, și anume prin diverse gesturi. Acestea fiind în principiu instinctive, vei avea de lucrat în această zonă, mai ales dacă vrei să te perfecționezi. Nu-ți spunem să abordezi o imagine falsă, ci cum să transmiți mai bine felul tău de a fi într-un mod cât mai plăcut. 

Află care sunt cele mai importante semnale corporale pe care un model de videochat trebuie să știe să le transmită. 

Arată relaxare și dezinvoltură

Este un fapt de necontestat că membrii platformelor de videochat vin acolo ca să se simtă bine. Chiar dacă ai emoții, ceea ce este absolut normal pentru un model începător, nu trebuie să le lași să te acapareze. Oamenii se vor relaxa doar în preajma unei persoane relaxate, și se vor deschide doar în preajma unei persoane deschise. 

Pentru a încuraja dialogul și interacțiunile, vei vrea să creezi un mediu cât mai plăcut și interesant. Dacă nu ești și nu pari relaxată și dezinvoltă, va fi foarte greu să realizezi acest lucru. Oamenii simt foarte bine și înregistrează chiar și la nivel inconștient mesajele pe care tu le transmiți și, dacă ceea ce spui nu este în concordanță cu ce arăți, mesajul va fi greșit înțeles. 

Încearcă pe cât posibil să adopți o postură relaxată și dezinvoltă. Zâmbește și păstrează o atitudine deschisă, indiferent de ce se întâmplă în chat. Desigur, asta nu înseamnă că trebuie să accepți orice! Întreprinde doar acțiunile care te fac să te simți confortabil și se va vedea că-ți face plăcere munca ta. Stai cu spatele drept, cu fața spre cameră, cu umerii ușor îndreptați spre obiectiv și alege unghiul cel mai bun pentru tine.

Evită să-ți încrucișează brațele, asta poate semnala respingere. De asemenea, nu-ți atinge fața foarte des, acest lucru poate transmite faptul că ești necinstită sau agitată. Vei primii aceste indicații și de la traineri, toți cu o experiență de ani de zile în acest domeniu.

Arată încredere și interes 

Primul lucru pe care vei vrea să-l transmiți în activitatea de videochat este că ai încredere în tine. Așa cum spuneam și mai sus, în activitatea de videochat, fie că vorbim de videochat adult sau non-adult, atitudinea primează. Desigur, și încrederea se construiește în timp. Încearcă pe cât posibil să arăți că ai încredere în tine, că-ți place ce faci și că-ți asumi acțiunile tale, pentru a câștiga și încrederea participanților la conversație. Un zâmbet sincer, dar și misterios,  va incita pe oricine. 

Pentru a transmite atât încredere dar și interes, folosește la maximum contactul vizual. Nu evita să privești direct în cameră pentru a evidenția faptul că asculți atent și înțelegi ce spune interlocutorul tău. Nu ezita să dai din cap, să faci cu ochiul sau să zâmbești în semn de aprobare sau înțelegere.

Un contact trebuie întreținut, și omul de la capătul celălalt trebuie să înțeleagă că tu ești cu adevărat interesată de ce are de spus. Folosește expresiile faciale pentru a-i da de înțeles că nu-l judeci și ești implicată în conversație. Vei avea de lucrat la expresiile faciale ca să nu transmiți stări negative precum dispreț, dezgust sau dezinteres. Chiar dacă simți acest lucru, păstrează o minte deschisă și încearcă să privești lucrurile și din prisma clientului, cu empatie. 

Folosește cu încredere gesturile în comunicare, mai ales atunci când vrei să subliniezi ceva. Comunicarea non verbală este importantă deoarece este o dovadă de autenticitate, dar nu abuza de ea. De asemenea, încearcă să eviți gesturile bruște,  care pot trăda o stare de disconfort și pot părea mai puțin feminine. În timp, vei învăța și de la traineri, dar și de la colegele tale care au deja o poveste de succes.

Acum că ai baza în ce privește semnalele corporale, suntem convinse că le vei adopta și vei face cu siguranță tranziția de la începător la model de succes

Hai sa ne cunosti! Afla chiar acum ce te intereseaza!