Aplica  acum!
0753 019 000| office@models4models.ro| Cuza Voda 67, București

Joburi ideale pentru studenți. Cum îți acoperi cheltuielile?

studenta job videochat

Anii de studenție ar fi atât de frumoși… dacă nu ai avea grija banilor care par să nu-ți ajungă niciodată, de multe ori nici măcar pentru cheltuielile curente. De multe ori, decizia de a urma cursurile unei facultăți e însoțită de căutări frenetice de joburi ideale pentru studenți, însă opțiunile disponibile sunt puține. 

Dacă vii, de exemplu, din provincie în București, la facultate, vei avea surpriza să-ți vezi micile economii scurgându-ți-se, pur și simplu, printre degete, după numai o lună de locuit în capitală. Nici prin alte orașe mari situația nu este mai roz pentru cei care urmează cursurile unei instituții de învățământ superior. Ca să te poți întreține în timpul facultății ai nevoie ori de susținere continuă de la părinți, ori de un job bine plătit. Și, până la urmă, chiar și cu un suport financiar consistent din partea părinților, tot vei simți nevoia să fii independentă și să nu dai socoteală nimănui pentru sesiunile prelungite de shopping sau pentru vacanțele binemeritate din străinătate. 

Chiar dacă nu ești genul de persoană care cheltuie mult pe ieșiri în oraș sau distracții, când trebuie să-ți plătești restanțele sau când vine momentul absolvirii și trebuie să achiți taxa pentru examenul de licență, tot ai nevoie de bani. Vezi, așadar, că un job pentru studenți, fie el part time sau full time, nu e deloc un moft al tinereții, ci o necesitate.

Idei de joburi pentru studenți

Dar ce joburi pentru studenți ai putea încerca? Mai mult ca sigur că trebuie să cauți un job cu program flexibil, pentru că va trebui să mergi și la cursuri, la seminarii, la examene, plus că vei avea nevoie și de timp ca să înveți, să-ți faci proiectele, să te documentezi pentru diverse referate și să pregătești licența. Îți rămân câteva variante de locuri de muncă pentru studenți, dar, bineînțeles, nu toate merită să investești în ele timp și efort. 

O variantă ar fi jobul de operator de call center, doar că toată lumea știe că acesta este o muncă monotonă și lipsită de satisfacții, din multe puncte de vedere. Depinde foarte mult și de compania care angajează, pentru că firmele din unele domenii pot oferi salarii acceptabile, mai ales dacă știi mai multe limbi străine. Ca avantaje, am putea menționa flexibilitatea programului și posibilitățile de avansare în carieră, iar ca dezavantaje, faptul că va trebui să gestionezi tot felul de situații delicate cu clienți nemulțumiți. 

O altă opțiune de job pentru studenți ar fi cea de casier într-un supermarket sau într-un hipermarket. Aici ai putea lucra în ture, în așa fel încât să-ți organizezi programul în funcție de facultate. Un dezavantaj major ar fi repetitivitatea sarcinilor, alături de faptul că vei lucra, probabil, și în weekenduri sau de sărbători. 

De ce e videochatul unul dintre joburile ideale pentru studenți

Cea de-a treia opțiune de job pentru studenți de pe listă este cea de model de videochat. Dacă stai cu chirie, singură sau cu o prietenă, ai putea încerca să faci videochat de acasă, dar ca începătoare ar fi mai bine să colaborezi cu un studio profesional. 

Ca în orice alt job, ai nevoie de un training și de suport tehnic, altfel îți va fi dificil să te ocupi tu singură de tot ce înseamnă videochat: machiaj, decor, fotografii, îmbunătățirea limbajului nonverbal, completarea și depunerea declarațiilor de venit, și așa mai departe. 

Și la un studio de videochat poți avea un program flexibil. În funcție de orarul de la facultate, de vacanțe și de sesiuni, poți alege să lucrezi în tura care-ți convine cel mai mult la momentul respectiv. 

Încasările din videochat pot depăși cu mult salariile unui job de casieră sau operator call-center, însă trebuie să-ți dorești cu adevărat să faci performanță ca să obții venituri de mii de euro. 

Trebuie să cunoști limba engleză cel puțin la un nivel mediu, să fii amabilă cu utilizatorii și să ai o cultură generală bogată, ca să poți veni mereu cu subiecte interesante de discuție, mai ales dacă optezi pentru varianta de videochat nonadult. Satisfacțiile vor fi, însă, pe măsură: vei căpăta încredere în forțele tale, vei învăța să fii mai organizată, îți vei îmbunătăți abilitățile conversaționale și te vei simți mult mai bine atunci când timpul și eforturile tale vor fi prețuite la adevărata lor valoare.

Dacă ești în căutarea unor joburi pentru studenți în București, te invităm la o cafea în studioul nostru Model4Models din zona Unirii, ca să-ți explicăm pe larg cum te putem ajuta să-ți acoperi cheltuielile și să obții într-un timp cât mai scurt independența financiară. Nu contează dacă ai sau nu experiență: echipa noastră de traineri și de specialiști IT te vor ajuta să înveți repede tot ce trebuie să știi pentru a ajunge la venituri de mii de euro chiar daca alegi sa nu lucrezi pe categoria de videochat adult. Iar ca motivație suplimentară, vei primi 7500 de lei garantat, încă din prima lună. Ce spui, pregătim cafeaua? 

Hai sa ne cunosti! Afla chiar acum ce te intereseaza!