Aplica  acum!
0753 019 000| office@models4models.ro| Cuza Voda 67, București

Istoria videochatului în România: de ce să alegi o cariera în acest domeniu

model videochat cariera

Indiferent că vorbim despre viața personală sau profesională, pentru a putea ști în ce direcție te îndrepți, trebuie, mai întâi, să știi de unde vii. În mod clar, acest lucru este valabil și pentru industria videochatului, industrie care este, încă, destul de tânără la noi în țară. Mai ales, ca model începător în videochat, trebuie să știi ce s-a întâmplat înainte să-ți începi tu cariera și doar pentru a avea un termen de comparație. 

Pentru că vrem să te știm informată, îți punem la dispoziție câteva detalii despre istoria videochatului în România și despre direcția în care credem noi că se îndreaptă acest sector de activitate. Evident, îți vom spune și de ce te sfătuim să faci parte din această lume!  

Începuturile videochatului 

Videochatul a luat naștere în țări mai dezvoltate, precum Statele Unite și Marea Britanie, încă, din anii 90’, atunci când tehnologia IP cam chat a luat amploare și comunicarea prin intermediul internetului a devenit un trend din ce în ce mai popular. Încet-încet, afaceriștii și-au dat seama de potențialul de profit al acestei îndeletniciri și meseria de model de videochat a luat naștere. 

Așa cum bine știm, durează ceva până când lucrurile bune ajung într-un final și în România, așa că, la noi, această industrie a început să facă valuri abia la debutul anilor 2000. Probabil, sentimentul de libertate resimțit odată cu răsturnarea regimului comunist a dus la deschiderea necesară pentru a practica acest tip de meserie. E adevărat, nu toată lumea a privit cu ochi buni această activitate, așa cum nici astăzi nu este general acceptată, dar, din 2008, videochatul este reglementat. Având în vedere frumusețea recunoscută a româncelor, nu a durat mult până când țara noastră a ajuns în topuri. 

Ce se întâmplă în prezent? 

În zilele noastre, atât datorită deschiderii spre nou cât și mulțumită avântului tehnologic, meseria de model de videochat este din ce în ce mai populară. Pe măsură ce publicul află ce fac fetele care lucrează într-un studio de videochat și multe articole învăța tinerii și tinerele cum să facă videochat, subiectul va ieși din zona de tabu. 

Totuși, încă din momentul în care această activitate a fost reglementată și oamenii au început să o accepte, s-au deschis o mulțime de studiouri de videochat care au adus un renume mai puțin onorabil acestei meserii. De aceea, atunci când cauți cel mai bun studio de videochat, trebuie să te asiguri că vei face o alegere corectă. Câștigurile din videochat nu sunt totul, contează și cum și cât lucrezi, deci, nu te lăsa păcălită de niște promisiuni frumoase, dar, lipsite de garanții.  

Ce urmează? 

Părerea noastră este că industria de videochat va continua să se dezvolte și timpul va alege, pur și simplu, grâul de neghină. Studiourile profesioniste și care pun accentul pe bunăstarea modelelelor, legalitatea activității și serviciile de calitate vor continuă să prospere, restul dispărând, cât de curând. Cert este că piața se află într-o continuă creștere, atât, datorită inovațiilor tehnologice, dar, și fenomenului care presupune petrecerea unui număr tot mai mare de ore în mediul online. În plus, ofertele de muncă în rândul tinerelor, pur și simplu, nu sunt la fel de profitabile. 

În acest context, anunțăm cu mândrie deschiderea unei a doua locații în centrul Bucureștiului. Ia spune, te-am convins să începi să-ți scrii povestea alături de noi?

Hai sa ne cunosti! Afla chiar acum ce te intereseaza!