Aplica  acum!
0753 019 000| office@models4models.ro| Cuza Voda 67, București

Echipamentul și aparatura necesară unei sesiuni de videochat de calitate

laptop echipament videochat

O sesiune de videochat reușită  presupune mult mai mult decât un model pregătit și o atitudine prietenoasă. La fel de importante sunt imaginea și atmosfera. Și, din păcate, ambele costă. Poți să emiți niște semnale corporale de excepție și să porți cea mai interesantă conversație din istoria conversațiilor online, dacă nu te vezi și nu te auzi bine, totul este în zadar. Acesta este și unul dintre motivele pentru care sfătuim modelele să opteze pentru colaborarea cu un studio de videochat, videochatul în aceste condiții având multiple avantaje, mai ales dacă ești model începător. În cele ce urmează îți vom demonstra importanța  echipamentului de videochat și a aparaturii. 

Laptopul 

Poate cel mai important component al aparaturii de videochat, îți va fi practic imposibil să desfășori această activitate fără un laptop. Vei avea nevoie de el pentru a avea acces la diversele platforme pe care îți vei face cont și pentru a comunica cu clienții tăi. Dacă lucrezi pe cont propriu, ceea ce evident nu recomandăm, sperăm că ai învățat cum să economisești bani din activitatea de videochat, deoarece majoritatea finanțelor se vor duce pe un laptop performant sau un calculator. De ce performant? Ai nevoie de un procesor de calitate, cu destulă memorie ram, o placă video puternică și o placă de sunet de calitate ca să te asiguri că transmiți la capacitate maximă. Un laptop sau un calculator slab este posibil să nu-ți permită accesarea a mai mult de câteva site-uri de videochat, fapt care se va traduce în încasări scăzute. 

Camera web sau camcorder 

Ești un model superb dar nimeni nu poate să-ți deslușească trăsăturile? Ei bine, nu vei avea venituri substanțiale până nu achiziționezi o cameră de foarte bună calitate. Majoritatea site-urilor nici nu vor accepta crearea unui cont și activarea pe platforma lor dacă nu ai o cameră compatibilă. Există totuși un standard al imaginii pe care trebuie să îl respecți. Camera web trebuie să fie capabilă să capteze imagini la o rezoluție excelentă și să aibă capacitate de streaming. Ține cont și de faptul că trebuie să fie  full HD 1080p și să poată face autofocus pe tine. Dacă mai discutăm și despre camerele care pot fi reglate din telecomandă poți deja să te gândești la un credit. Unde mai pui și faptul că vei avea nevoie de un trepied profesional, care este necesar să fie ergonomic. 

Conexiunea la internet 

Conexiunea la internet este una de foarte bună calitate în România, dar pentru o activitate continuă de video streaming vei avea nevoie de o conexiune cu viteză de upload garantată. Dacă ai un provider neserios și îți pică netul când ți-e lumea mai dragă, este posibil să rămâi fără încasări pe o perioadă destul de lungă. Merită așadar să ai o echipă tehnică dedicată care să se ocupe de aceste aspecte pentru tine. 

Dar faptul că internetul poate să dea rateuri nu este chiar singura ta problema. Ești absolut convinsă ca ai o conexiune sigură la internet? Nu credem că ți-ar pica prea bine să-ți spargă cineva conturile, să-ți afle datele personale și să facă rost de înregistrări cu activitatea ta. Confidențialitatea este unul dintre cele mai importante aspecte în videochat, de aceea este bine să investești în sisteme securizate. 

Obiecte de iluminat  

Arăți superb, camera înregistrează perfect, dar totuși imaginea lasă de dorit. Să fie oare de vină umbrele care tot cad pe chipul tău? Se prea poate. Nu în ultimul rând vei vrea să investești în obiecte de iluminat de calitate, care să te pună în valoare. Te pricepi totuși cum să le instalezi ca să scapi de umbre și să ai parte de o iluminare perfectă? Vei avea nevoie de reflectoare, lumini ambientale și umbrele speciale care să filtreze lumina. 

O să fim sinceri cu tine, toate acestea sunt destul de complicat de achiziționat și organizat de una singură, mai ales dacă vrei să ai și materiale promoționale de calitate. O echipă profesionistă, precum cea de la studioul nostru, te va ajuta cu toate aceste detalii tehnice și se va asigura și că ai de departe cele mai bune ședințe foto

Hai sa ne cunosti! Afla chiar acum ce te intereseaza!