Aplica  acum!
0753 019 000| office@models4models.ro| Cuza Voda 67, București

Confidențialitatea în videochat. La ce trebuie să fii atentă?

model videochat confidentialitate

Confidențialitatea în videochat este esențială pentru orice model. Cu toate că industria videochatului a evoluat cu o rapiditate uimitoare și cu toate că circa 100.000 de modele din România lucrează în prezent în acest domeniu fie pe categoria de videochat adult fie pe cea de videochat non-adult, societatea încă nu este pregătită să accepte realitatea cu brațele deschise. Prejudecățile abundă când vine vorba de joburile din videochat și, chiar dacă Hollywoodul și-a dat deja binecuvântarea, găzduind gale precum YNOT Cam Awards și summituri precum #Cammunity, discreția încă este necesară pentru multe fete din industrie. 

La stigmatul social se adaugă și riscurile pe care le implică interacțiunile cu userii platformelor. Unii pot fi nepoliticoși, alții insistenți, alții pot încerca să te manipuleze și să te convingă să le dai numele real sau numărul de telefon. 

Cu alte cuvinte, dacă vrei să faci videochat, trebuie să acorzi o atenție deosebită confidențialității. Altfel, există riscul ca imaginea și siguranța ta să fie afectate. Important este să cunoști foarte bine toate aspectele legate de protecția datelor tale și să ai un control cât mai bun asupra imaginilor cu tine. 

Cum poți face asta și la ce să fii atentă când lucrezi ca model de videochat? Îți spunem în rândurile de mai jos: 

Regula nr. 1: Niciodată nu da datele tale personale membrilor platformelor

Responsabilitatea ta principală este să-ți aperi identitatea. Cel mai mare avantaj al meseriei de model de videochat, pe lângă încasările mai mari decât în alte domenii, este că lucrezi sub anonimat și controlezi discuțiile. Dar, pentru a-ți asigura anonimatul, nu trebuie să divulgi niciodată datele tale personale (nume, număr de telefon, adresă, studioul cu care colaborezi, conturile de social media cu numele tău etc.) sau orice alte detalii din viața ta reală. 

Pe lângă nickname-ul cu care te vei înregistra pe diverse conturi, ar fi bine să-ți stabilești o identitate alternativă pe care să o folosești doar în activitatea de videochat. Gândește-te la noua identitate ca la un personaj de film în pielea căruia trebuie să intri cât mai bine. 

Regula nr. 2: Nu amesteca viața personală cu viața profesională

Dacă regula anterioară spunea să nu divulgi niciodată numele real atunci când lucrezi, să știi că și reciproca este valabilă. Nu-ți dezvălui nickname-ul nici măcar persoanelor apropiate, indiferent că este vorba despre cea mai bună prietenă, despre iubit sau despre părinți. Informația poate fi transmisă ușor mai departe, iar persoanele rău intenționate ar putea profita de asta. 

De asemenea, nu accepta niciodată conversații telefonice sau întâlniri cu userii platformelor. La fel cum în orice alt job este nu doar o dovadă de neprofesionalism, ci și riscant să amesteci viața profesională cu cea personală, și în videochat trebuie să respecți limitele dintre cele două aspecte ale vieții tale. 

Regula nr. 3: Protejează-ți datele online

Un model de videochat care lucrează de acasă trebuie să acorde mult timp protecției datelor personale în mediul online. Pe lângă faptul că trebuie să se asigure că poate bloca România și alte țări pe platformele unde își face cont, modelul independent trebuie să se ocupe personal de ștergerea imaginilor sau clipurilor care pot fi publicate pe Internet. Lucrul acesta necesită o investiție mare de timp. Modelele care lucrează de acasă ar trebui să-și configureze alerte Google pentru nickname-ul folosit și să solicite fiecărui site în parte să elimine materialele furate și publicate online. 

Modelele care colaborează cu studioul M4M, însă, nu sunt nevoite să se ocupe personal de căutarea și eliminarea materialelor publicate fără acordul lor, pentru că beneficiază de un serviciu premium de confidențialitate și protecție a datelor online. Firma cu care colaborăm în acest sens, DMCA Force, este cel mai puternic site din domeniul protecției datelor online: dispune de softuri care caută și identifică materialele furate și publicate pe internet, apoi notifică site-urile respective pentru eliminarea conținutului respectiv. 

Ca model de videochat, trebuie să te asiguri că deții întotdeauna controlul asupra datelor tale personale. În felul acesta te poți concentra mai bine asupra activității tale și vei putea lucra liniștită. Îți putem oferi mai multe informații despre cum să-ți păstrezi confidențialitatea ca model de videochat în cadrul unei întâlniri la sediul nostru. Contactează-ne și fă-ne o vizită!

Hai sa ne cunosti! Afla chiar acum ce te intereseaza!