Aplica  acum!
0753 019 000| office@models4models.ro| Unirii: Aleea Căuzași 57B, București    Centru Vechi: Covaci 19, Bucuresti (2 min de la Piata Unirii)

Bugetul personal: cum îți gestionezi banii ca model de videochat

model videochat cum iti gestionezi banii

Care este una dintre cele mai mari greșeli pe care le poate face un model de videochat începător? Îți spunem noi: să nu aibă un buget personal! Dacă știi deja ce înseamnă videochat, probabil că ai auzit și despre câștigurile aferente! Nu te lăsa totuși păcălită: banii se pot cheltui foarte ușor, mai ales dacă este prima dată când ai astfel de sume pe mână.

Oricine ar putea beneficia de pe urma stabilirii unui buget personal și de familie, dar cu atât mai mult modelele de videochat. Află din cele ce urmează cum îl poți pune la punct. 

Importanța bugetului personal 

Să recunoaștem, ai ales o schimbare de job pentru că aveai nevoie de mai mulți bani. Ca model de videochat de succes, vei avea parte de ei. Știi însă ce vei face cu aceste sume? Dacă deja te-ai gândit la haine, case, mașini și vacanțe sau ieșit în oraș, trebuie să te avertizăm: nu toate obiectivele tale îți vor aduce un venit!  

Un buget personal presupune faptul că realizezi încă de pe acum că nu vei fi model de videochat toată viața. Poate vei avea o carieră destul de lungă, dar categoric nu vei ieși la pensie din această meserie. Este o realitate. Cu cât înțelegi asta mai repede, cu atât te vei pregăti mai devreme pentru ce vei face după. Din fericire, unul dintre beneficiile colaborării cu noi este că-ți vom pune la dispoziție cursuri de recalificare și chiar consultanță financiară. Nu uita, și noi am fost în locul tău!

Stabilirea unui buget personal va fi echivalentă cu independența financiară și cu o pensie lipsită de griji. Videochatul este unul dintre joburile ideale pentru studenți, dar asta nu înseamnă că nu vei avea nevoie de bani la orice vârstă. Citește sfaturile noastre pentru a-ți gestiona mai bine finanțele și a duce o viață mai împlinită din punct de vedere profesional și financiar! 

Cum se gestionează bugetul personal  

Educația financiară în România este aproape un subiect mai tabu decât videochatul, iar asta implică niște consecințe destul de serioase. Acest subiect nu se predă la școală, iar părinții tăi au trăit alte vremuri, așadar nu prea te pot învăța ce trebuie să faci pentru a te adapta la situația economico-financiară a zilelor noastre. Noi ne dorim angajate mulțumite și care să se bucure de viață, așa că-ți vom oferi câteva ponturi:  

Economisește

Nu poți organiza un buget pe care nu-l ai, nu-i așa? Învață cum să economisești bani din videochat și vei avea un punct de plecare foarte bun. Iată alte strategii pe care le poți aplica: 

  • Fă o listă de cheltuieli. Vei fi surprinsă de câte cheltuieli inutile faci atunci când nu te concentrezi asupra banilor. Ține evidența cheltuielilor pentru ca mai târziu să înțelegi care sunt necesare și care pot fi evitate; 
  • Folosește cupoanele sau codurile de reducere la magazinele online care oferă acest beneficiu. Abonează-te și la newslettere care prezintă promoțiile și reducerile;
  • Așteaptă un preț mai bun pentru produsul pe care vrei să-l achiziționezi. Anumite magazine îți oferă posibilitatea de a urmări anumite produse și de a fi anunțată când ele se ieftinesc. De exemplu, s-ar putea să le găsești la un preț mai bun în perioada sărbătorilor;
  • Analizează raportul calitate-preț și trage singură concluzia dacă la anumite produse merită să plătești și marca sau diverse adaosuri comerciale; 
  • Ai grijă de produsele pe care le-ai cumpărat deja pentru ca acestea să fie folositoare mai mult timp. 

Pune bani deoparte 

Să presupunem că ai urmat câteva dintre sfaturile de mai sus, sau chiar pe toate, și ai reușit să pui la punct un sistem de economisire și ai deja și o sumă frumușică. Ce se va întâmpla cu acești bani? Iată ce-ți sugerăm noi: 

  • Creează un fond pentru urgențe. Nu se știe niciodată când și dacă te vei îmbolnăvi sau dacă cineva dintre apropiații tăi va avea nevoie de ajutor. Recomandat este ca această sumă să acopere cel puțin șase luni de cheltuieli. Vei apela la acești bani doar dacă te regăsești în situația de nu a mai putea lucra, nu dacă trebui să-ți cumperi urgent ultimul model de telefon ;) ;
  • Împarte banii în funcție de necesități. Mai exact, personalizează bugetul în funcție de câteva categorii cheie: economii, cheltuieli lunare, mâncare, educație, distracție sau situații speciale (proiecte, experiențe, obiecte la care visezi de mult timp). Ai grijă să folosești banii exclusiv pentru scopul pe care l-ai avut inițial când ai economisit! 

Apelează la venit pasiv 

Ultimul pas pe care trebuie să-l parcurgi pentru a-ți gestiona cu succes bugetul și pentru a obține mult râvnita independența financiară este să creezi venit pasiv, adică să faci bani chiar și când nu muncești. Cheia acestui lucru este să ai mai multe surse de venit!

Poți investi în locuințe, afaceri, un cont de economii, sau chiar poți juca la bursă. Găsește ceva care să ți se potrivească și vei obține bani pe care-i poți reinvesti la rândul lor. 

În calitate de model de videochat vei fi privilegiată în ceea ce privește finanțele. Folosește acest avantaj cu cap!

Hai sa ne cunosti! Afla chiar acum ce te intereseaza!